Abans de saber la xifra definitiva del total de vots emesos, i amb la previsió d'una forta pujada a la participació, més de 100 milions de ciutadans han dipositat fins el dia d'avui el seu vot.

Això representa unes 3/4 parts del vot total a les eleccions de 2016, on els Demòcrates no tan sols van perdre la casa blanca, però tampoc van poder fer-se amb el control de cap de les 2 cambres del Congrés.

Lògicament, la pandèmia del coronavirus ha portat els partits, estats i municipis a demanar el vot per correu anticipat als ciutadans, que ho han fet de forma massiva. Alguns estats han vist una participació superior al 100% respecte als passats comicis, com és el cas de Texas i Hawaii. Tot i la situació pandèmica, les dades de votació anticipada auguren una xifra de participació sense precedents.

Els Estats Units no es caracteritzen històricament per tenir grans xifres de votants, quedant-se normalment entre el 50% i el 60% de vots d'entre el total de ciutadans amb dret a vot, amb el màxim de votants l'any 2016.