Amb la convenció republicana a les esquenes i encara recordant la demòcrata plena de simbolismes i apel·lant al sentiment de les minories racials no ha estat menys rellevant la quantitat de republicans que han donat suport explícit a Biden i la seva lluita per fer fora a Trump de la Casa Blanca.

Més de 70 figures republicanes, algunes d’elles de bastant renom i reconeixement dins el partit vermell han decidit recolzar obertament a Biden. Alguns d’ells ja havien donat suport a Hillary Clinton fa 4 anys però d’altres s’han apartat del seu partit per primera vegada.

Un dels polítics més destacats ha estat John Kasich, exgovernador d’Ohio, un estat que Trump va guanyar el 2016 i que sempre ha estat clau en determinar el resultat de les eleccions -s’acostuma a dir: as Ohio goes, so does the Nation- ja que desde 1964 el guanyador a Ohio ha estat escollit president, la principal rao d’aquesta coincidència era no nomès que Ohio era un Swing-State però alhora era l’estat que millor representava el votant mitjà dels Estats Units. Tot i això sembla que últimament està deixant de ser així i si fem cas a les enquestes -que poden ser poc fiables- Trump guanyaria a Ohio pero perdria les eleccions. Durant les primàries republicanes de 2016 Kasich va ser un dels contrincans de Trump emportant-se nomès Ohio i obtenint el 13.8% dels vots en total.

Cindy McCain la vidua de John McCain, un dels polítics més influents del partit Republicà i de la política americana de les últimes dècades va donar suport a Biden mitjançant un vídeo a la convenció. Si bé és cert que a les eleccions del 2016, ella i el seu marit van fer públic que no votarien a Trump però que tampoc votarien per Hillary Clinton ja que mai havien votat cap candidat demòcrata, aquesta vegada ha estat diferent. Megan McCain, una de les filles del matrimoni i colabroadora del programa The View a ABC, també ha deixat clar en diverses ocasions que tot i formar part del partit Republicà i ser-ne una fervent defensora no votará a Trump aquest 2020.

Colin Powell qui va ser el primer secretari d’estat afroamericà durant la era de Bush fill, ja va donar suport a Obama el 2012 i a Hillary Clinton el 2016 per tant era d’esperar que ho tornès a fer aquest 2020. El qui podria haver estat el “running-mate” de John McCain el 2008 contra Obama és considerat per molts Republicans com algu que està fora de la òrbita del partit a part d’haver estat una de les veus conservadores més contràries a Trump.

Carly Fiorina, ex CEO de Hewlett-Packard i candidata a les primàries republicanes del 2016 ha donat suport explícit a Biden i s’ha enfrontat més d’una vegada amb Trump des que ell la va criticar pel seu aspecte. Ha aconsellat als demòcrates que no subestimin la inteligència dels votants de l’actual President tal com va fer Clinton fa 4 anys al descriure’ls com “un grup de deplorables”. Segons diversos analistes aquestes declaracions van decantar més el vot cap a Trump que cap altre escàndol.

Christine Todd Whitman, exgovernadora de New Jersey fins el 2001 i directora de l’Agencia de Protecció Medioambiental (EPA) durant l’administració de George W. Bush, va donar suport a John Kasich durant les primàries republicanes del 2016 i va acabar votant a Hillary Clinton. Ha estat molt clara en la seva lluita en contra de Trump i també ha anunciat que aquest 2020 votarà a Joe Biden. Una posició totalment oposada a la de Chris Christie, exgovernador també de New Jersey entre el 2010 i el 2018 i un dels grans defensors del President.

Per altra banda tenim The Lincoln Project, un PAC (Political Action Committee) conservador creat per diversos pesos pesats dins el moviment conservador americà a finals del 2019. L’únic objectiu que tenen és evitar la reelecció de Trump aquest 2020 i son considerats un dels grups amb més poder i més efectius. Diversos demòcrates els han agraït públicament la feina feta. Un dels seus fundadors que ja ha anunciat que s’apartava del projecte és George Conway, marit de Kellyanne Conway, assessora de Trump i ex cap de campanya que ha anunciat que deixaria la Casa Blanca i la campanya de reelecció. Ambdós han al·legat la necessitat de cuidar dels seus fills aquest començament de curs.

Hi ha hagut molts altres noms destacats que s’han posicionat a favor de Biden, però en el cas dels trànsfugues, sembla que és més un atac a Trump que no pas un reconeixement cap a Biden, que troba en els republicans més contraris al President una oportunitat per apropar-se al votant independent de perfil moderat que va votar a Obama el 2008 i el 2012 però que va donar una oportunitat a Trump el 2016 convertint-lo en el 45è President dels Estats Units.