No cal explicar massa el què no és una coincidència. El fet que el president Trump hagi caigut malalt pel coronavirus és prou rellevant com per pensar-hi una estona. Amb menys d'un mes de campanya, amb un historial de decisions i indecisions clarament negatiu per la gestió de la pandèmia, és només ara que el president (i candidat) ha agafat la malaltia. No pas en 7 mesos d'actes multitudinaris i viatges per tot el país, no.

No em malinterpreteu, no acuso el president de mentir sobre la seva condició de salut, però només descric la realitat. Un escenari on surt vencedor després de dies ingressat i lluitant contra el virus, perquè com diu el propi Trump aquest mateix diumenge per Twitter, no ho fa per ell mateix, ho fa pel món sencer i els Estats Units al capdavant. Podria estar tancat a la seva residència a la Casa Blanca, però no. Ha decidit combatre el virus a un hospital militar, amb poca interacció amb els mitjans i una comunicació tant opaca com d'un cert aire misteriós al voltant de la seva figura. Notícies sobre la seva salut varien entre una recuperació meravellosa i dificultat per respirar sense oxigen assistit.

Instantània del vídeo compartit pel propi president

Qui sap, potser veiem el candidat Trump en perfectes condicions just per quan toqui protagonitzar el segon debat, amb una estratègia marcada sobre el tauler de joc, deixant clar, per si algú ho dubtava, que com ell no hi ha ningú a l'hora de respondre al moderador amb temes absolutament inconnexos. I doncs, quin Trump veurem; la nova víctima del virus "Xinès" o un supervivent heroic d'una malaltia que fa caure la gent de més edat? Sens dubte, el que queda per veure i escoltar durant els propers dies no tindrà cap mena de precedent. Estem parlant de la presidència dels Estats Units d'Amèrica, al cap i a la fi, i Joe Biden no té ni de lluny l'armament del que disposen a la Casa Blanca.

Canviant una mica de camp, sabreu això dels presidents que volen ser reelegits, i com aquests acostumen a declarar un parell de guerres per inflar la seva popularitat sota l'efecte bandera. Això és unint la ciutadania al voltant de la idea de nació davant de partit. No aneu desencaminats si associeu el coronavirus com una guerra de Trump versus la Xina i els Demòcrates, essent aquests dos últims units per una mena de conspiració, i ho està aconseguint. Republicans de tots costats corren a veure qui estima més el president i qui li dedica els tuits més patriòtics. Fa basarda veure un espectacle d'aquestes dimensions, amb, per cert, el Senat reunint-se amb la nominada al Suprem, Amy Coney Barrett, quan cada cop més Senadors del GOP apareixen infectats amb el virus.

Tampoc no és pas una coincidència que tots els grans mitjans tractin de la mateixa següent forma el contagi del president: "El Karma es venja de Trump". (O qualsevol titular de torn que vulgui expressar animadversió cap al candidat). No és una descripció minuciosa de la realitat, és una obra d'activisme polític dels autors i editors responsables que posa de manifest una autèntica crisi en l'àmbit periodístic. Podem veure perfectament un individu salivant que creu que fa un servei amb aquest tipus de titulars. No tots pensen com els europeus liberalots que són, arribarà un dia que la gent es cansarà de tanta ideologia escampada per tot arreu.