Donald Trump i la seva muller Melania han començat un procés de quarentena després que tots dos donessin positiu per coronavirus, segons ha anunciat el mateix President a Twitter. "Ens en sortirem PLEGATS!", ha dit també el mandatari nord-americà.

El més probable és que Donald i Melania Trump fóssin contagiats via Hope Hicks, una assessora de relacions públiques de gairebé 32 anys que treballa a la campanya de re-elecció republicana. Hicks juga un paper fonamental a la lluita contra Biden i forma part del cercle més íntim del President, acompanyant-lo dins l'avió presidencial Air Force One en repetides ocasions. La més recent va ser la setmana passada, quan tots dos es van desplaçar junts a Cleveland, Ohio, pel debat electoral.

En aquell mateix viatge, Donald Trump va debatre Joe Biden cara a cara sense que cap dels dos dugués mascareta. A hora de publicació, l'oponent Demòcrata encara no ha anunciat si ell també s'ha sotmès a un test. Els actes previstos a la campanya Trump no han estat cancel·lats encara, i resta per veure com l'anunci inesperat afectarà les setmanes vinents la cursa a la Casa Blanca.

Els mercats han reaccionat negativament. El caos al voltant de les eleccions americanes ja amenaçava amb volatilitzar les divises i accions arreu del món, i la incertesa sobre l'estat de salut del President no ha fet sinó empitjorar les pors dels inversors. Amb més de 200,000 morts, els Estats Units són a dia d'avui un dels països on el virus ha esdevingut més mortal, tant en nombres per càpita com totals.