Kellyanne Conway, assessora de Donald Trump, ha anunciat que abandonarà la Casa Blanca després d'haver format part de l'equip de Trump des de les eleccions del 2016. Diumenge passat, al despatx oval, va informar al president de la seva decisió d'abandonar l'administració a finals d'aquest mes.

Conway, que al principi va donar suport a Ted Cruz a les primàries, va convertir-se després en la primera dona directora de campanya d'una candidatura presidencial reeixida. Després de la campanya, presidida per Steve Bannon -recentment imputat per frau-, Kellyanne va passar a formar part del gabinet del president Trump.

La raó que ara Kellyanne dona del seu abandonament és que ha d'ocupar-se dels seus quatre fills que en breu començaran el curs acadèmic. Conway explicava recentment les intencions del govern de reobrir les escoles amb totes les garanties, provant de tranquil·litzar la gran quantitat de pares i mares que segueixen preocupats pel possible abandonament escolar dels seus fills degut a la situació que la covid19 planteja als alumnes. Tot i així, sembla ser que la seva raó per marxar de la Casa Blanca és que "tal i com molts pares saben arreu del país, que els nens vagin a l'escola des de casa requereix un nivell d'atenció i vigilància que és tan inusual com ho és la situació actual."

Diu que aquesta és una decisió presa alhora amb el seu marit que, de moment, també deixa de banda els seus projectes. Amb el final de la seva trajectòria al costat de l'administració de la presidència, acaba també amb una de les situacions més extravagants que s'han donat dins el món de la política americana. Mentre ella ha estat fidel a Trump en tot moment, el seu marit George Conway no ha fet més que atacar el president  durant anys fins al punt de qüestionar la seva salut mental, a la qual cosa el president responia l'any passat amb un tweet en què qualificava Conway de "marit infernal".

De fet, el projecte que ell ara abandona degut a la decisió que ha pres el matrimoni és el Lincoln Project, que basa la seva activitat en la protecció de la democràcia i del qual formen part en gran majoria retractors de Donald Trump. No obstant, Kellyanne explica que, a pesar de les seves considerables diferències en l'àmbit polític, estan d'acord amb George amb el que fa referència amb el que més els importa, que són els nens.

La notícia de deixar la Casa Blanca per recolzar els seus fills en la represa del curs apareix després que una de les seves filles, Claudia Conway, de 15 anys, expressés a través de les xarxes la seva frustració al saber que la seva mare parlaria a la propera Convenció Republicana prevista per a partir d'avui 24 d'agost.

Sembla que la jove no comparteix opinions polítiques amb la seva mare però tampoc amb el seu pare amb qui, tal i com explica en un tweet, també divergeix en totes les qüestions quan es tracta de política. La frustració de Claudia és tan gran que ha arribat a expressar, també a través de Twitter, que començarà oficialment els tràmits per aconseguir l'emancipació.

Kellyanne Conway, que ha protagonitzat una carrera professional molt completa al costat de l'actual president, ens deixa algunes polèmiques per a recordar, com quan va preguntar pel seu origen ètnic a un periodista al posar-se sobre la taula els insults de Trump a les congressistes negres. És innegable, però, que la peça de Conway serà difícil de reemplaçar, havent estat molt important la seva funció dins del govern republicà.