La Convenció Nacional Demòcrata començà aquest vespre a les tres de la matinada, 21 h hora americana, entre la pompa i l'espectacle propis dels americans sota el lema; "We The People" (nosaltres el poble) els tres primers mots de la Constitució dels Estats Units. L'actriu Eva Longoria va donar el tret de sortida a la convenció. Seguida de l'Star Spangled Banner (himne nacional) i una pregària. Amb aquesta combinació de patriotisme i devoció es va inciar la convenció que durarà dos dies.

Cor de joves de tots els estats interpretant l'himne nacional Star Spangled Banner a l'inici de la Convenció.

Només començar la Convenció ja s'entreveu la forta presència de gent de color, de parla hispana i amb una àmplia majoria de cares femenines. Al centre de totes aquestes diverses cares el protagonista de la nit; Joe Biden, oficialment nominat a la presidència dels EUA pel Partit Demòcrata.

La Convenció es va donar de manera virtual el que va permetre a l'equip d'organització alternar constantment discursos, curtmetratges i aparicions estel·lars de personatges mediàtics de la política i la cultura americana. A l'estil d'una pel·lícula de Hollywood amb Springsteen de fons i les barres i estrelles a tot arreu.

Picant l'ullet als molts indignats republicans, van fer acte de presència un seguit d'antics polítics republicans i d'exvotants de Trump que explicaren el seu trànsit de votar a Trump el 2016 a estar decidits a fer costat a Biden en aquestes eleccions.

Entre les aparicions estel·lars de la Convenció vam veure als antics rivals de les primàries donar un fraternal suport a Biden. Destacaren Andrew Cuomo, Amy Kobluchar o Bernie Sanders, però sobretot va brillar l'emotiu discurs de Michelle Obama.

Entre els principals eixos discursius que va tractar Biden va destacar especialment la lluita contra el racisme i el segregacionisme. Es va comprometre, entre altres coses, a traduir les demandes de la població de color en polítiques reals d'igualtat. Entre els testimonis de multitud de polítics i ciutadans de color, Biden assegurà la necessitat de construir una Unió amb igualtat sota la llei que no discriminés per raó de raça. En diverses ocasions es va fer incís en el record i en el discurs dels milers de nord-americans que van sortir al carrer a denunciar el racisme i la segregació, després de la mort de George Floyd.

Es va donar molta importància al vot per correu, amenaçat per l'administració Trump, i a la necessitat de sortir a votar per canviar el present i el futur de la nació americana. Tanmateix va prometre protegir als cossos de seguretat, però també a depurar aquells elements "malvats" entre les forces de l'ordre fent al·lusió a les actuacions policials durant les protestes de Minnesota.

Es va fer ressò de l'experiència de l'ex-Vicepresident, de l'alt coneixement en els assumptes de política nacional i internacional i de la seva tasca en la lluita contra l'Ebola el 2014 com a referent per a lluitar, ara, contra la COVID-19.

Cartell de la primera jornada de la Convenció Nacional Demòcrata.

En aquesta convenció, a diferència de la que va nominar Hillary Clinton el 2016, s'ha fet la impressió d'un Partit Demòcrata com a eina alternativa i no com a mesura continuista. Decidits a transformar l'enorme crisi econòmica i laboral que ha provocat la pandèmia i la negligència del llargament criticat a la convenció; Donald Trump.