Aquest dijous, via Twitter, el president nord-americà ha insinuat que el vot universal per correu farà de les presidencials de novembre «les eleccions més imprecises i fraudulentes de la història», classificant-les de «gran vergonya pels EUA»

La Constitució nord-americana estipula que han de ser les dues cambres del Congrés les responsables de posar una data per a les eleccions, i per tant, Trump no pot impedir-ne la celebració.

Aquest darrer moviment del 45è president arriba en un moment on els sondejos apunten una victòria demòcrata al novembre, amb Biden a 8 punts de diferència. Una enquesta feta per FiveThirtyEight mostra que el 58,8% d'estatunidencs suspenen la gestió de la crisi sanitària feta per Trump, i un 87,7% es troben molt o bastant preocupats per la situació econòmica. El mateix dijous, s'ha fet públic que l'economia dels Estats Units s'havia contret un 32.9% entre els mesos d'Abril i Juny, una caiguda rècord.

Diversos experts apunten a que aquesta darrera ocurrència de Trump forma part d'una estratègia del seu equip de campanya, amb l'objectiu de deslegitimitzar els resultats de les eleccions. Alguns líders demòcrates ja havien suggerit que Trump podia fer quelcom semblant, inclòs Biden. En un acte de recaptació de fons, a l'abril, el candidat blau va dir: "Marca les meves paraules: penso que intentarà tombar les eleccions d'alguna manera, buscarà una raó per a que no es puguin celebrar"

Aquesta història és recent i serà actualitzada