Els Washington Redskins de la NFL han decidit canviar el nom del seu equip.

"El 3 de juliol vam anunciar l'inici d'una revisió exhaustiva del nom de l'equip. Avui, estem anunciant que retirem el nom i el logotip dels Redskins un cop finalitzi aquesta revisió", va dir l'equip en un comunicat aquest dilluns.

L'equip tot i que encara no ha donat a conèixer el nou nom que portarà la propera temporada, ha anunciat que el propietari Dan Synder i l'entrenador Ron Rivera "estan desenvolupant un nou enfocament de disseny i de nom que millorirà la posició de la nostra franquícia orgullosa i rica en tradició i inspirarà els nostres patrocinadors, fans i comunitat durant els propers 100 anys. "

La decisió arriba enmig del moviment Black Lives Matter (que ha provocat un despertar cultural), després de dècades de debats sobre el seu nom i logotip, que molts asseguren ofensius cap als nadius americans.

"El 13 de juliol del 2020 és ara un dia històric per a tots els pobles indígenes del món, ja que l'equip amb seu a Washington de la NFL ha anunciat oficialment la retirada del nom i el logotip racistes dels Redskins, ha dit dir la tribu Navajo en un comunicat després que s'anunciés la decisió. "Durant generacions, aquest nom i logotip de l'equip han representat erròniament la història i els esdeveniments que defineixen el terme" pells vermelles".

Els Redskins de Washington no és l'únic equip esportiu que ha considerat un canvi de nom després de les queixes sobre la possible apropiació cultural. L’equip de bàsquet Cleveland Indians també està fent una reflexió sobre si és pertinent un canvi del seu nom: fa dos anys l’equip ja va eliminar la seva antiga mascota, "Chief Wahoo". En canvi, els Atlanta Braves i els Chicago Blackhawks de la NHL han anunciat que no tenen pensat canviar el nom del seu equip.

Qui també ha dit la seva és el president Donald Trump, qui ha deixat clar que no està al darrere dels canvis de nom. La setmana passada, ja va tuitejar que era una vergonya que "dues franquícies esportives fabuloses" estiguessin obligades a canviar el seu nom "per tal de ser políticament correctes".