Donald Trump, ha establert un tarannà polític sense precedents a la història de la presidència nord-americana. Ha acostumat al poble americà a la sàtira i la pompa que ha envoltat la seva figura al llarg de la seva vida. En només quatre anys, ha trastocat la política nacional i internacional. Amb vista l'any 2024, ha anat arrasant sense oposició les primàries republicanes a diferència dels seus homòlegs demòcrates (recentment reunificats darrere Biden).

Però com és ben sabut les legislatures presidencials s'esgoten als 2 mandats, és a dir Donald Trump en el cas que surti de nou vencedor a les urnes americanes aquest any finalitzaria la seva estada a la Casa Blanca el 2028. Aleshores què serà de Trump i el seu llegat que tant li ha costat aixecar? Les especulacions sobre la successió de Trump han anat en augment el darrer any.

Molts americans parlen de l'era post-Trump i de com encararà el partit republicà (GOP) la futura marxa de Trump. Haurà de ressuscitar el passat a l'estil McCain i Romney amb cares noves com Ryan i McCarthy o pel contrari no podran ometre l'era Trump i hauran de mantenir-se en l'actual discurs populista. El cert és que podríem afirmar que Donald Trump sembla ser només el fundador d'aquesta nova era que apunta a sobreviure els seus propis mandats. Les especulacions sobre la seva successió giren entorn la mateixa família Trump, on destaquen dos dels seus sis fills. Políticament no hi ha millor manera de mantenir i protegir el seu llegat amb sang de la seva sang. En una maniobra pròpia dels Kennedy o dels Bush, Trump ha anat vinculant estretament d'ençà que va aterrar a la Casa Blanca, la família i la política.

El primer d'aquests dos noms és Donald Junior, Don. Públicament representa una clara ostentació del continuisme del seu pare seguint les petjades comunicatives de Trump, fa campanya a programes televisius, fundacions conservadores i organitzacions juvenils de perfil dretà, defensant aferrissadament al seu pare i atacant amb el mateix ímpetu a aquells que el critiquen. En segon lloc, la seva germana, la famosa Ivanka Trump. La filla predilecta del pare, juntament amb el seu espòs Jared Kushner, treballen a l'ombra del president. Ivanka com a assessora del president i Jared (en l'actualitat Cap de l'Oficina d'Innovació) com a ambaixador en múltiples missions que li encomana el seu sogre. Ivanka, coneix bé el funcionament i l'entramat tant de la política americana com internacional i seria sens dubte un audaç relleu per mentir el llegat de l'era- Trump.

Donald Trump Júnior en un meeting de la Unió Americana de conservadors.

En aquest sentit Trump pare també ha contribuït a exposar la seva filla en actes públics a fe de mostrar les habilitats polítiques i diplomàtiques i la faceta més presidencial de la seva filla. De fet, ha participat i participa com a representant dels EUA, el president i més concretament en representació dels Trump en multitud de cimeres, conferències i reunions d'alt nivell polític i d'interès nacional i internacional. Ivanka aparenta, a diferència del seu germà Don, un tarannà propi més allunyat del seu pare. Ha demostrat ser una política més discreta i més audaç que Trump pare alhora que manté l'aura despòtica de la família.

Ivanka i Jared amb el primer minsitre israelià Benjamin Netanyahu i la seva dona a la innauguració de l'ambaixada nord americana a Jersulaem.

El futur és incert, encara, respecte a la successió al tron del seu pare. Encara més si afegim els molts senadors republicans de tall més radical i més conservador clàssic que estarien disposats a enfrontar-se a unes primàries contra la família Trump. El que si és cert, és que l'era-Trump marcarà un abans i un després en l'escena política del partit republicà. La qüestió és clara; Serà un Trump, el successor de Trump? De ser així ens trobaríem davant d’un dels llegats familiars més amplis de la història dels Estats Units liderat a hores d’ara pels Roosevelt.