Els Estats Units ja fa dies que és el país amb més casos de COVID-19 del món, fet que ha portat a una campanya un xic menys convencional del que acostumen a ser les presidencials. Es pot creure, per tant, que Donald Trump, el personatge més mediàtic en política americana (i més enllà del continent), sortirà perdent.

La pausa temporal en discursos i actes de campanya han aturat la seva presència mediàtica, oi? Doncs no. Ara rep el focus principal, si no ho feia ja, de tota la premsa nacional i es beneficia de bona part de titulars sobre la pandèmia. Ni la caiguda de Bernie Sanders ha pogut fer canviar la narrativa que domina l'administració Republicana. El president surt, a ulls dels seus fidels seguidors, com l'heroi que la nació necessita a les actualitzacions periòdiques celebrades a la sala de premsa de la Casa Blanca, acompanyat gairebé sempre del respectat doctor Fauci.

Encara és d'hora per determinar si aquesta crisi afavorirà les opcions de Trump de cara al novembre, però el que sorprèn és com s'ha fet seva una de les mesures més publicitades i reclamades pels Demòcrates: la gratuïtat de la prova de detecció i tractament pel nou Coronavirus.

Per tant, els ciutadans nordamericans que encenen la televisió per informar-se sobre la malaltia veuen ara un president implicat que pot deixar a un costat les seves opinions personals i de partit i dur a terme el possible per alleujerar la càrrega econòmica que ja suposa per ells el senzill fet d'anar al metge.

Com dic, només el temps ens ensenyarà com de ben o mal parat sortirà Trump, però que està canviant sota l'atenta i crítica mirada dels que reclamen millor atenció mèdica és un fet, i el president (i candidat) està cada dia promocionant com el seu govern salva vides, encara que es projectin centenars de milers de morts.