Joe Biden segueix augmentant el seu lideratge sobre Bernie Sanders després de la victòria a 3 dels 6 estats d'aquesta nit. L'exvicepresident ara mateix compta amb 825 delegats, 144 més que els de Sanders.

Biden s'ha assegurat la victòria als estats de Mississippi i Missouri -per un ampli marge- i també a Michigan, l'estat on es jugaven més delegats (125) i on Sanders esperava repetir la victòria que va aconseguir a les primàries de 2016 contra Clinton.

Ara bé, els resultats als altres 3 estats encara no són clars. A Washington, el segon estat que més delegats repartia (89), Sanders només lidera per 3 dècimes a falta de l'escrutini final. A North Dakota, tot i el lideratge de 12 punts de Sanders sobre Biden, només hi ha un 32% escrutat i és massa d'hora per pronosticar guanyador clar. A Idaho, en canvi, Biden lidera amb 8 punts de diferència amb el ja 77% de l'escrutini.

Sanders, que arribava a la nit d'avui a 77 delegats de Biden, necessitaria guanyar aquests 3 estats que resten per comptabilitzar per grans marges. Cosa que sembla bastant improbable.

Està previst que Sanders encara guanyi delegats del Super Tuesday d'estats que encarà no han finalitzat el seu escrutini: Califòrnia encara n'ha d'assignar 63, Utah 20 i Colorado 16.

Tot i així, el camí de Sanders a la nominació sembla cada dia més fosc i rocós. El proper dimarts serà el "Super Mini Tuesday", el segon dia de totes les primàries que més delegats es reparteixen. Els estats d'Arizona, Illinois, Ohio i Florida com a joia de la corona, i amb Biden primer a les enquestes, decidiran pràcticament aquell dia el nominat demòcrata per a les eleccions presidencials.

Una setmana després votarà Georgia, un estat del sud amb forta presència afroamericana que preveu ser una clara victòria també per a l'exvicepresident.

On Sanders té més possibilitats de guanyar és el 4 d'abril, quan votarà Alaska, Hawaii i Wyoming, estats que ja va emportar-se el 2016. Ara bé, la suma total de delegats d'aquests estats amb prou feines arriba als de Loiuisina, que també vota aquell dia i que Biden espera guanyar gràcies a la important població afroamericana de l'estat.

La capacitat de recaptació de Sanders i la lleialtat de les seves bases permetrien al senador seguir a la cursa tant com volgués, però cada dia que passa -després de la inesperada victòria de Biden al Super Tuesday- sembla més clar que l'exvicepresident serà l'escollit del Partit Demòcrata per encarar-se a Donald Trump.

Sanders té una última oportunitat: el debat del dia 15 que es realitzarà a Arizona. Serà un cara a cara, sense públic degut al coronavirus, en el qual si Sanders fa una molt bona actuació podria arribar a aconseguir un cop d'efecte i tornar a posar emoció a la competició.