Aprofitant el soroll de la crisi del coronavirus (COVID-19) i dels efectes del Superdimarts, el president Trump va decidir prescindir dels serveis de Mick Mulvaney i optar per Mark Meadows per ser el nou cap de gabinet de la Casa Blanca.

Mick Mulvaney, a un acte del CPAC, fent adéu amb la mà dreta.

Meadows, fins ara membre de la Cambra de Representants, serà la quarta persona a ocupar aquesta posició i el situa com la persona amb més accés i influència, de forma oficial, al despatx Oval. Meadows és considerat com un dels aliats més propers a Trump, a qui va demanar que suprimís gran part de les regulacions imposades per l'administració Obama. Concretament les relacionades amb el canvi climàtic i l'explotació de recursos naturals com petroli i gas natural.

El futur excongressista havia decidit no presentar-se a la reelecció com a membre del Congrés i també va fer patent la seva voluntat de voler ser el cap de gabinet de Trump, quan aquest va destituir John Kelly del càrrec, el 2018.

La seva posició en matèria de drets LGBT+, canvi climàtic i l'ús d'armes és la mateixa que la línia conservadora del Partit Republicà: contrari al matrimoni homosexual, negar que el canvi climàtic és, en part, conseqüència de l'acció humana i permetre les armes a tots llocs i de totes maneres. Punts de vista compartits també pel propi president.

Respecte a Mulvaney, la Casa Blanca ja ha anunciat que serà designat com enviat especial a Irlanda del Nord, nomenament que segueix un període de tensió entre Trump i Mulvaney després del procés d'impeachment que es va dur a terme contra el president. L'anunci de la decisió de Trump es va fer públic mentres l'actual cap de gabinet es trobava de viatge familiar a Las Vegas.