El Comité d'Acció Política Conservadora (CPAC) és el congrés anual més important i multitudinari del conservadurisme nord-americà. Aquest any personalitats com Donald Trump, el vicepresident Mike Pence o també Santiago Abascal, el líder de VOX, hi han assistit.

D'entre els més de 10.000 assistents al congrés, un d'ells ha donat positiu en coronavirus. Ted Cruz, senador de Texas, qui va mantenir contacte amb la persona infectada, ha decidit fer un període de quarentena a casa seva com a mesura de precaució.

Santiago Abascal, el líder de VOX, va acudir al congrés com a convidat internacional i va mantenir una trobada amb Ted Cruz. El partit d'ultradreta ha declarat que el coronavirus "és un assumpte que no es pot passar per alt" i estudiaran possibles mesures per dur a terme.

Si bé la persona afectada pel virus no va mantenir contacte directe amb Trump, sí que ho va fer amb el president de la fundació que organitza el congrés. Aquest, qui ha reconegut haver mantingut contacte amb l'infectat, sí que va donar la mà al president nord-americà i també va participar en converses públiques amb Ivanka Trump, la filla del president, i el seu marit Jared Kushner.

Després d'aquesta notícia, Trump assegura no estar "preocupat en absolut" i considera que la seva administració "està fent una molt bona feina".