L'emprenedor ha creat Humanity Forward, una organització sense ànim de lucre dedicada a promoure els ideals de la seva antiga candidatura. L'objectiu d'aquesta plataforma és posar al centre del debat polític nord-americà idees com la Renda Bàsica Universal (Universal Basic Income [UBI]).

Segons ha declarat el mateix Yang en una intervenció a The View (ABC), la plataforma s'ha marcat com a objectiu principal crear un ampli moviment de base que impulsi una economia que treballi per les persones.

"Busco donar solucions als problemes, i afegir tant valor com pugui"

En un esforç inicial per mostrar l'efectivitat de la Renda Bàsica Universal, o Freedom Dividend, com Yang l'anomena, la nova fundació donarà mil dòlars cada mes durant un any a un ciutadà estatunidenc. També començarà un programa pilot a un poble de l'estat de Nova York per repartir mig milió de dòlars en UBIs entre els residents del municipi.

L'ex-candidat ha donat 3 milions de dòlars a Humanity Forward per començar a fer-la funcionar, encara que l'objectiu és crear un moviment de base que, amb donacions dels simpatitzants, es mantingui a sí mateix i perduri en el temps.

El futur d'Andrew Yang

A la mateixa intervenció a The View, Yang també ha donat respostes sobre el seu propi futur. Diversos mitjans van reportar fa uns dies que l'empresari estaria pensant presentar-se a la cursa per ser alcalde de Nova York, tot i que ha declinat fer-ne un comentari al respecte.

A instància de les presentadores, l'ex-candidat també ha declinat dir a qui donaria suport per aconseguir la nominació demòcrata. "Vull esperar-me a que el procés democràtic segueixi el seu curs", ha declarat.