Michael Bloomberg ha decidit abandonar la seva empresa electoral després dels mals resultats aconseguits aquesta nit durant el Super Tuesday.

En un comunicat, Bloomberg ha declarat que "tres mesos enrere vaig entrar a la disputa electoral per derrotar Donald Trump. Avui en surto per la mateixa raó. Perquè està clar que la meva participació faria més difícil assolir aquest objectiu".

L'exalcalde de Nova York també ha declarat que dona el seu suport a Joe Biden perquè esdevingui la nominació del Partit Demòcrata. "Sempre he cregut que derrotar Donald Trump comença unint-nos al voltant d'un candidat que sigui el més capaç d'aconseguir-ho", ha afirmat Bloomberg.

Després dels mals resultats d'aquesta nit, on només ha aconseguit una victòria al territori d'American Samoa, si Bloomberg hagués seguit a la cursa electoral hauria dificultat les possibilitats de Biden de treure-li la nominació a Sanders.

El bilionari de Nova York havia gastat més de 500 milions de dòlars per la seva campanya, i havia superat el rècord de 24 milions d'Obama en anuncis televisius. Segons Forbes, s'estima que la fortuna de Bloomberg és de 60 bilions de dòlars.

Aquesta decisió perjudica clarament les opcions de Bernie Sanders d'aconseguir la nominació, no només perquè pocs votants de Bloomberg aniran amb el socialista sinó perquè Biden podrà disposar dels milions de l'exalcalde de Nova York.

Les coses es compliquen per Sanders, que encara ha de competir amb la seva companya ideològica Elizabeth Warren que sembla no voler abandonar les primàries. Tulsi Gabbard, representant de Hawaii, també segueix a la cursa.