El Super Tuesday és un dels dies més importants, no ja del procés de primàries, sinó de tot el procés electoral. Aquest any, qui més es juga en aquesta jornada electoral és el Partit Demòcrata. La necessitat de trobar un candidat que representi les cada cop més diferents ànimes del partit, que les aglutini, i que sigui capaç de mantenir la majoria a la Cambra de Representants, obtenir el Senat i guanyar contra Donald Trump.

A mesura que el procés electoral de primàries ha anat avançat la multitud de candidats inicial s'ha anat escurçant i els diversos sectors han començat a unir esforços. Ja fa setmanes que Sanders ha aconseguit ser el líder indiscutible del sector més radical, però fins ahir els moderats seguien molt dividits. Amb la retirada de Pete Buttigieg i de la senadora Amy Klobuchar els esforços d'aquest sector semblen haver-se concentrat al voltant de l'exvicepresident Joe Biden.

Votant demòcrata | 2020.cat

Milions de demòcrates hauran de decidir a qui donen la seva confiança al llarg del dia d'avui, inclosos aquells que viuen fora dels Estats Units i més concretament a Barcelona. Democrats Abroad Barcelona, l'entitat que representa els membres del Partit Demòcrata a la ciutat comtal, ha organitzat el centre de votació a l'escola de negocis ESERP al Carrer Girona del barri de l'Eixample.

Els primers votants que s'han acostat lluïen samarretes i merchandising de Bernie Sanders. Després de votar el seu candidat, han mostrat preocupació pels últims moviments d'unió de forces de l'ala moderada contra el senador socialista.

Entre els presents trobem Victor Horcasitas, un republicà de tota la vida que va decidir no votar més el seu partit després que Trump fos escollit el candidat. Horcasitas aposta per Elizabeth Warren, perquè "és la més preparada per governar", però que una persona que ha lluitat sempre pel mateix com Bernie Sanders també seria un bon candidat. Si bé reconeix que d'entre els candidats demòcrates, aquell qui representa millor les seves idees és l'antic alcalde Nova York Mike Bloomberg.

La Sarah Robinson, qui va ser la directora general de Bloomberg News a Londres, té clar que el seu antic cap és el millor candidat per batre Trump a les eleccions, lluitar contra el canvi climàtic i frenar l'Associació Nacional del Rifle.

Si bé aquesta nit -sobre les 22h- els organitzadors faran públics els resultats provisionals de la jornada d'avui, els resultats de la secció barcelonina no seran definitius fins aquest dissabte 7.