L'exalcalde de South Bend, Pete Buttigieg, ha anunciat el recolzament a la campanya de l'exvicepresident d'Obama, Joe Biden.

La informació s'ha anunciat primer per mitjà de Reuters, i confirmada després pel mateix candidat, a un event amb la també excandidata Amy Klobuchar, a Dallas.

El moviment arriba gairebé 24 hores després de la suspensió de la candidatura de Buttigieg i el mateix dia que la senadora per Minnesota, Amy Klobuchar, qui també ha expressat suport a la candidatura de Biden.

Totes aquestes accions, si bé sobtades, arriben 1 dia abans del "Super Tuesday", en què més d'una dotzena d'estats voten d'entre els diferents candidats, per distribuir els seus respectius delegats.

Si bé Biden i Buttigieg discrepaven en diferents sentits sobre política general, el seu "endorsement" no ha aixecat massa sorpresa, doncs l'exalcalde ha mantingut sempre un perfil de centrista i amb voluntat d'unificar el partit amb gent de diferents ideologies per derrotar Donald Trump i tornar a ocupar la Casa Blanca amb un Demòcrata. Buttigieg desitja que el contrincant de Trump sigui Biden, i s'espera que es dirigeixi als votants de Biden amb aquest missatge.