Per primera vegada, Califòrnia, celebra les seves primàries el Super Dimarts. Califòrnia atorga 415 delegats aquesta nit, l’estat que en té més, més d’un 20% del total necessari per endur-se la nominació. Per l’alt nombre de vots per correu, es preveu que els resultats no siguin definitius aquesta nit.

Califòrnia és un estat amb una població diversa, blanca, llatina, afroamericana i d’americans asiàtics. També hi ha una gran disparitat entre els diners invertits pels candidats: mentre Bloomberg s’ha gastat més de 50 milions de dòlars i Sanders prop de 10 milions, Joe Biden no arriba al mig milió.

Els districtes clau: Los Angeles

Si Biden guanya o empata amb Bernie en aquests districtes, mostrarà la fortalesa de la seva candidatura. Biden pot guanyar els dos districtes amb més població afroamericana de l’estat, ambdós als afores de Los Angeles. A la zona metropolitana de Los Angeles, àrea densament poblada, també es troben els districtes amb més població llatina. És imprescindible que el presidenciable demòcrata atregui el vot afroamericà i llatí per guanyar Trump.

El rival a batre: Sanders

Sanders disposa d’un moviment, una organització i un finançament envejables. Lidera, virtualment, en cada districte de Califòrnia. N’hi ha 53. Malgrat els endorsements que ha rebut Biden a les últimes hores, l’alcalde de Los Angeles, l’exsenadora Barbara Boxer i la senadora Dianne Feinstein entre altres, Sanders pot beneficiar-se del vot anticipat com antídot al momentum de Biden.

El candidat sorpresa: Bloomberg

Hi ha molta incertesa sobre els resultats que pot obtenir Bloomberg. Atès el perfil centrista de Bloomberg, es preveu que obtingui bons resultats en els mateixos districtes en els que Biden pot guanyar: els afores de Los Angeles i la Vall Central de Califòrnia. La clau per ell és superar el 15% necessari per obtenir representació. Si Bloomberg té una bona nit, pot frenar el momentum que viu Biden.

Podeu seguir tota l'actualitat de la jornada electoral a través del nostre twitter @2020cat_.