Aquest diumenge primer de març la campanya d'Amy Klobuchar feia parada a Saint Louis Park, a Minnesota, on un grup d'activistes ha irromput a l'acte on havia de fer presència la senadora. Els manifestants, al crit de "Black Lives Matter!" ("Les vides negres també són importants!"), han protestat la candidatura de Klobuchar a causa del seu passat com a fiscal.

Segons es pot veure en diversos vídeos penjats a les xarxes socials, tot estava preparat per començar quan el grup ha entrat al recinte —un institut de secundària—, primer provocant un retard d'uns 40 minuts, i en última instància la cancel·lació de l'acte. Fonts de la campanya expliquen que la senadora s'hauria ofert a reunir-se amb els manifestants si aquests accedien a baixar de l'escenari, tot i que aquests haurien rebutjat l'oferiment.

L'historial de Klobuchar com a fiscal

Els concentrats a l'escenari protestaven el passat de Klobuchar com a fiscal del comtat de Hennepin, on va ser coneguda per la seva actitud «hard on crime» (dura amb el crim), que la va portar a demanar dures condemnes penals contra delictes com la falta d'assistència a l'escola o els casos no-violents d'ús de drogues.

En particular, els manifestants també cridaven «Free Myon!», en referència al cas d'un jove negre, que va ser sentenciat a cadena perpètua a causa d'una bala perduda que va matar una nena, mentre el condemnat feia els deures. Una investigació posterior d'Associated Press va revelar com no hi havia cap prova contra el llavors acusat, posant en dubte l'actuació policial i de l'acusació, és a dir, de Klobuchar.

Kamala Harris, ex-candidata a la nominació demòcrata, també va rebre crítiques similars per les seves accions com a fiscal general de Califòrnia. La reforma del sistema criminal nord-americà ha agafat importància en el debat de les primàries. Candidats com Bernie Sanders o la pròpia Kamala havien fet propostes per reduir la població carcerària, entre d'altres mesures.

La viabilitat de la seva candidatura

La cancel·lació de l'acte d'Amy Klobuchar arriba en un moment on es qüestiona la viabilitat de la seva campanya, després de la suspensió de la de Pete Buttigieg, el mateix diumenge. Són diverses les veus dins i fora el Partit Demòcrata que veuen en la campanya de la senadora un obstacle per a que un candidat també centrista com Joe Biden assoleixi el número de delegats necessaris per la nominació demòcrata, donant més opcions de guanyar a Bernie Sanders.