Ahir era Pete Buttigieg, l'antic alcalde de South Bend i del sector moderat del partit, qui decidia posar fi a la seva empresa electoral. Avui, Amy Klobuchar -també del sector moderat- ha decidit abandonar la seva campanya i donar suport a l'exvicepresident Joe Biden, segons haurien dit membres de la campanya de Klobuchar a la CNN.

Segons les mateixos fonts, la senadora de Minnesota estaria viatjant ara mateix a Dallas per trobar-se amb Biden i decidir la posada en escena de la decisió.

Els moviments de Buttigieg i Klobuchar es produeixen només uns dies abans del decisiu Super Tuesday. Segons les diferents enquestes, Sanders liderava àmpliament als estats del nord i seguia de molt a prop a Biden als estats del sud. Amb aquesta decisió, el sector moderat sembla haver entès que si volen aturar Sanders abans que sigui massa tard la seva prioritat és unir-se i concentrar esforços per treure pes al dèbil lideratge del socialista demòcratic.

Klobuchar és de les poques dones que ocupa un lloc al Senat i sempre ha estat un pes pesant a la mateixa cambra. Sempre ha estat agrupada al sector moderat del Partit i també del Senat: només hi ha 6 senadora amb un historial de vot més conservador que el seu. També s'ha caracteritzat per tenir un fort caràcter, cultivant una imatge de persona dura amb qui no és agradable treballar. De fet, és la senadora amb més casos de dimissions del seu personal.

El punt àlgid de la seva campanya presidencial va arribar a mitjans de febrer quan va realitzar una bona actuació al debat abans de New Hampshire i va aconseguir el tercer lloc durant les primàries del mateix estat. Malauradament, la poca presència a Nevada i Carolina del Sud i la incapacitat d'arribar als votants latinos i afroamericans ha provocat que les seves xifres hagin quedat estancades a nivells baixos.

Klobuchar abandona la cursa presidencial amb un avís pel Partit Demòcrata, especialment perquè els dos líders principals de les primàries són dos homes blancs amb gairebé 80 anys.