L'antic vicepresident d'Obama ha aconseguit una important victòria a Carolina del Sud, amb un marge de dos dígits, que proporciona el momentum que tant necessitava la campanya de Biden de cara al Super Tuesday del proper dimecres.

Biden ha tingut un suport molt ampli entre els votants afroamericans que li han permès endur-se la majoria dels delegats de l'estat, però també ha tingut èxit entre aquells que s'anomenen a si mateixos "moderats", "lleugerament progressistes" i fins i tot ha quedat per sobre de Sanders entre els més progressistes. En canvi, Biden ha tingut dificultats amb els votants més joves (24%) i amb els blancs (26%).

La gran victòria de Biden demostra que els diners no ho són tot per guanyar. Tom Steyer, l'empresari bilionari, havia gastat més de 18 milions de dòlars a Carolina del Nord aconseguint sent un dels candidats més coneguts a tot l'estat, però no sent suficient per passar del 3r lloc i aconseguir algun delegat. Steyer havia destinat 40 cops més diners a Carolina del Nord que la campanya de Biden, i tot i així no ha aconseguit els resultats volguts i ha comunicat públicament que abandona la cursa presidencial.

El fatídic destí d'Steyer hauria de servir d'avís a Michael Bloomberg, qui es disputa una part molt important de l'electorat amb Biden i amb qui també competeix per erigir-se com l'alternativa moderada a Sanders al Super Tuesday. Si Biden aconsegueix aprofitar el momentum que li ha donat aquesta victòria, pot acabar fent un suficient bon paper com per aturar Sanders i mantenir viva la cursa passat el Super Tuesday.

La demografia dels estats que havien votat fins ara havia estat molt similar, principalment blanca, que ha afavorit Sanders. La força de Biden es trobava en estats amb demografies més variades, especialment en aquelles amb percentatges afroamericans elevats com a Carolina del Sud. Sis dels propers catorze estats que participen al Super Tuesday són similars i Biden està centrant en aquests estats dels sud: Alabama, Arkansas, Carolina del Nord, Tennessee, Texas i Virgínia. Si Biden aconsegueix guanyar la majoria d'aquests estats podria neutralitzar Sanders i esdevenir un candidat realment competitiu.