El debat realitzat a Charleston, Carolina del Sud, ha evidenciat un canvi de tendència. Els candidats van a per totes, i han decidit apujar el to del debat provocant algunes situacions amb molts crits i en les quals s'hagués requerit un millor paper dels moderadors.

Guanyadors

Joe Biden: L'exvicepresident va acudir al debat amb molta energia i amb ganes d'entrar a combat amb els seus companys. Va atacar Tom Steyer i el seu suport a presons privades, en una clar intent d'arribar als votants afroamericans de Steyer de cara a les primàries de Carolina del Sud. També va tenir temps d'acusar Sanders de ser un risc pel Partit Demòcrata, i de queixar-se de l'organització del debat amb el seu habitual humor. Al llarg d'aquestes primàries, Biden no sempre ha estat a la seva millor versió però segueix tenint una gran capacitat per fer mal en un debat. Aquesta nit ho hem pogut comprovar. Es nota que s'ho juga tot aquest dissabte.

Pete Buttigieg: Si bé no ha estat qui més minuts ha intervingut, quan ho ha fet ha sabut resumir a la perfecció l'ambient del debat en les seves intervencions. Especialment quan tocava atacar Sanders. Ha acusat Sanders de ser un perill per a què els demòcrates guanyin els llocs de la Cambra de Representants i dels senats estatals que també es voten el dia de les eleccions. L'exalcalde de Buttigieg ha marcat distàncies en matèria de sanitat i s'ha erigit com el candidat modern "No hem de triar entre la nostàlgia dels anys 50 de Trump i l'esperit revolucionari de Sanders dels 50. Som al 2020!". Si algú mirava el debat buscant una alternativa moderada a Sanders, deu haver vist potencial en Buttigieg.

Amy Klobuchar: La senadora de Minnesota té la meravellosa capacitat de treure suc de les pitjors situacions. Amb menys oportunitats ha fet molt més que altres candidat presents a l'escenari. En un debat que s'ha considerat crispat, Klobuchar s'ha erigit com la candidata de la raó, la calma i el seny, mentre la resta no feien més que cridar i barallar-se.

Empat

Elizabeth Warren: En general va fer un debat acceptable. No va tenir cap patinada, però tampoc cap moment estelar que la faci destacar a diferència de l'últim on els seus atacs a Bloomberg es van convertir en virals. En aquesta ocasió els únics moments on ha brillat una mica ha estat també quan Bloomberg era a la conversa, però no suficient com per invertir les males expectatives de la seva campanya.

Michael Bloomberg: L'empresari ha fet clarament un millor debat que l'última vegada. No era gaire díficil tampoc. Ha tingut bons moments en els quals ha arrencat aplaudiments del públic, però no ha estat res de l'altre món. En un moment del debat, s'ha referit als nous membres demòcrates que van entrar al Congrés el 2018 amb un freudià "els vaig comprar". També segueix sense explicació que encara no tingui una resposta preparada sobre els seus comentaris passats sobre les dones.  

Perdedors

Bernie Sanders: El debat d'aquesta nit ha acabat de demostrar que Sanders és el clar front-runner, si encara quedava algú que ho dubtés. El senador de Vermont ha estat la diana dels seus contrincants de partit i no sempre ha pogut esquivar o tornar els dards com tocaria. Segueix sense ser capaç d'explicar detalladament com té pensat pagar el seu pla sanitari, i els moderats de Klobuchar i Sanders ho han aprofitat. Biden li ha recordat els seus anteriors vots contraris a la restricció de les armes, i quan ha estat preguntat per les seves polèmiques declaracions sobre règims autoritaris comunistes no ha estat clar ni contundent en les respostes. Clarament no ha estat la seva millor nit.

Tom Steyer: Indiferència. Aquesta és la sensació que ha provocat l'empresari. Steyer es juga molt a Carolina del Nord, però aquesta pressió sembla haver-li jugat una mala passada. A excepció d'un moment en el qual contradiu Sanders i es mostrar contrari a controlar l'economia estatalment, les seves intervencions han estat banals i les típiques que s'esperen de qualsevol candidat demòcrata.

Moderadors: El panell de 5 persones escollit per la CBS no ha estat a l'alçada. Era incapaç de tallar les interrupcions que no permetien entendre les intervencions dels candidats, però tampoc han fet bones preguntes. Temes importants del dia com el coronavirus van trigar a arribar i no ho van fer com tocava. També hi ha hagut un fort descontrol del públic que intervenia en el debat mostrant la seva opinió i provocant situacions incòmodes per alguns candidats.