Ha estat un debat diferent el d'avui, organitzat per NBC News a Las Vegas, Nevada. Si bé semblava que al principi el dominés la presència de Bloomberg, l'evolució de la nit ha demostrat conflictes entre uns candidats i enfortit posicions d'altres aspirants a la nominació pel Partit Demòcrata.

Guanyadors

Elizabeth Warren: La campanya de Warren semblava estar morta. Els mals resultats a Iowa i New Hampshire semblaven que havien entregat el lideratge del sector més progressista a Sanders de forma definitiva, però això pot haver canviat avui.

Warren ha aprofitat la presència, per primer cop, de Mike Bloomberg en el debat i ha decidit rosegar-lo com un os. Només començar el debat li ha retret les seves paraules sobre les dones i els seus contractes de confidencialitat amb dones amb qui ha tingut relacions.

Si bé la campanya de la Senadora per Massachusetts ha tret suc de Bloomberg, aquesta no acaba de trobar una posició que defensar. Va començar la seva carrera presidencial per l'esquerra però, com ja va demostrar durant l'últim debat, està virant cap al centre, tractant de convèncer el votant moderat que es concentra en Buttigieg, Biden i Klobuchar. Sembla que Warren no té un programa, i ha aprofitat bona part del seu temps a explicar històries personals de votants, empatitzant i aportant un grau d'emoció als debats que, aquesta nit, ha estat molt repetit. Busca ser la candidata del centre-esquerra més humana, però no acaba d'haver una part significativa de votants convençuts per la candidata, més enllà dels aplaudiments que ha recaptat quan criticava altres oponents.

Amy Klobuchar: La Senadora per Minnesota és de les candidates més directes que han participat als successius debats, transmet honestedat i no amaga la seva voluntat d'unificar no només el partit i les diferents ideologies internes, però els Estats Units de pas. Comprèn i ha deixat clar aquesta nit que el partit ha de nominar un candidat que pugui atraure tant moderats del GOP com independents, per combatre i guanyar Donald Trump a les eleccions de novembre. Aquesta nit ha sortit també com la candidata amb el tracte més respectuós cap a la resta, si bé de les que més crítiques ha rebut.

Joe Biden: Biden ha patit una gran caiguda a les enquestes, seguint uns resultats inesperadament baixos a Iowa i New Hampshire, però l'exvicepresident sap que a Nevada i, especialment, a South Carolina té una prova de foc esperant-lo. L'èxit del candidat en aquests 2 estats depèn de la resilència del seu suport entre la base de votants afroamericans i llatins, però la continuïtat de la seva cursa presidencial necessita més que bona sort de cara al súper dimarts, el 3 de març. Per sort per Biden, les seves intervencions han rebut més aplaudiments que les d'altres candidats moderats, aportant dosis importants d'oxigen a la seva campanya i, probablement, revitalitzant els seus números a les enquestes. Igualment, també ha passat a l'ofensiva en més d'una ocasió, concretament cap a Sanders, a qui ha acusat de blindar els fabricants d'armes de poder ser denunciats.

Bernie Sanders: S'ha consolidat com el "front-runner", deixant fora de joc Bloomberg i posant fi al seu ascens imparable. És dels candidats més constants i coherents que han participat a qualsevol debat, fent-lo real i directe de cara als seus votants. Si bé no ha pogut donar resposta al finançament del seu pla de salut per tothom, no s'ha quedat curt a l'hora d'intervenir i ha defensat, com ha fet sempre, enèrgicament i orgullosa les seves propostes. Ha estat també el blanc d'un atac de Bloomberg que ha pogut deixar en una posició incòmode el Senador per Vermont.

Pete Buttigieg: Una de les grans crítiques atribuïdes a l'exalcalde de South Bend era la passivitat en els debats i una retòrica excessivament memoritzada i decorada. No aquest cop. "Mayor" Pete ha dedicat gran part de les seves intervencions a criticar altres candidats, catalogant les posicions contràries com revolucionàries o part del "status quo". Un dels objectius dels seus atacs ha estat Amy Klobuchar, a qui ha acusat de no actuar amb la suficient contundència contra la Casa Blanca de Trump i les seves polítiques.

Perdedors

Michael Bloomberg: Una de les raons per les quals Bloomberg surava a les enquestes era que mai havia estat posat contra les cordes a cap debat. El benefici del dubte afavoria la campanya de l'exalcalde de Nova York, però això ha acabat (o com a mínim canviat) avui. La seva participació d'avui ha deixat patent la posició del candidat respecte a preguntes o polítiques que no havia hagut de defensar abans, i menys en directe, fins ara. Des de començar la nit absorbint atacs per part de tots els altres candidats, passant per no saber donar resposta a insinuacions d'agressions sexuals fins acabar anomenant comunista a Bernie Sanders. Si bé ha pogut defensar la seva posició de bilionari prou bé, Bloomberg hauria fet bé de no participar al debat.