Segons una nova enquesta de NPR/PBS NewsHour/Marist, Michael Bloomberg, qui va ser alcalde de la ciutat de Nova York, ha qualificat per assistir al debat de dimecres.

L'enquesta en qüestió vesteix el candidat amb un 19% d'intenció de vot, no pas a Nevada, doncs no s'hi presenta, però a nivell nacional. Una dada extraordinària si tenim en compte que el passat mes de desembre la seva candidatura comptava amb un 4% de preferència.

Si bé sembla que la candidatura de Bloomberg va vent en popa, l'èxit de la seva campanya es deu al fet que el propi magnat hi ha invertit més de $300 milions de la seva fortuna, fent-lo aparèixer a virtualment tots els canals de comunicació amb anuncis televisats i altres formats de propaganda.

L'estratègia de la resta de candidats (en especial Bernie Sanders) aquests últims dies ha estat fer campanya en detriment de la imatge de Bloomberg, ja sigui acusant-lo de voler "comprar la presidència" o recordant el seu passat d'alcalde Republicà, connectant-lo amb Donald Trump.

Recordem que la base de la campanya de Michael Bloomberg ha estat el constant detriment de Donald Trump i la seva presidència, limitant els discursos i actes del demòcrata a una embrolla constant sobre el president. Sovint sense proposar alternatives ni respondre directament preguntes del assistents.

La pilota està al terrat de Bloomberg, i li toca demostrar si pot mantenir la seva posició de (cada cop més) lideratge a les enquestes participant al debat previst per dimecres, del que en pot sortir com el nou "front-runner" com també pot posar fi al "momentum" del que gaudeix.