La mediàtica congressista, i fervent defensora del candidat demòcrata Bernie Sanders, no podria ser la candidata a vicepresidenta en un hipotètic tàndem electoral amb el senador. La raó per què no podria ser candidata a la vicepresidència, encara, és la mateixa per la qual tampoc no podria accedir a la presidència dels Estats Units.

Mentre que per ser escollit representant al Congrés americà és suficient tenir 25 anys, el segon article de la Constitució americana preveu que per ser elegible com a president has de tenir, com a mínim, 35 anys. Alhora, la dotzena esmena estipula que per poder ser escollit vicepresident has de complir els mateixos requisits que els establerts per optar a la presidència.

En conseqüència, Ocasio-Cortez, de només 30 anys (en tindrà 31 el dia de les eleccions), no podria ser la vicepresidenta de Bernie Sanders, a qui obertament ha donat suport incondicional com ja va fer quatre anys enrere. A mesura que Sanders avança en el procés de primàries, la possibilitat que ell guanyi la nominació del Partit Demòcrata és cada cop més factible i això sempre provoca nombroses especulacions sobre qui seria el candidat ideal per completar el tiquet electoral.

De fet, fa uns mesos, la congressista, també coneguda com AOC per les seves inicials, va afirmar que “seria un honor ser vicepresidenta”, a la vegada que reconeixia la impossibilitat legal de ser-ho aquests propers anys.

És clar, per tant, que Alexandria Ocasio-Cortez, una de les polítiques progressistes més mediàtiques dels Estats Units, haurà d’esperar, com a mínim, fins a les eleccions del 2024 per aspirar a la vicepresidència o, qui sap, a la presidència.