El primer caucus d'Iowa ja ha votat. A la localitat d'Ottumwa -a una hora i mitja de Des Moines- els treballadors de l'empresa local d'empaquetament càrnic, que no haguessin pogut votar aquest vespre en el procés de caucus que es realitzarà a tot l'estat perquè coincidia amb el seu horari laboral, han dut a terme l'elecció aquest migdia.

Els treballadors s'han reunit a la seu del sindicat, i en primera ronda 14 persones han donat el seu vot a Bernie Sanders i una a Elizabeth Warren. En segona ronda, la persona que havia decidit donar suport a Warren ha preferit no passar-se al grup de Sanders i per tant el seu vot no comptarà.

Segons treballadors de la planta càrnica, la decisió de donar suport a Sanders ha estat presa des de dins el sindicat. El senador per Vermount sempre ha tingut èxit en el món sindical, però a més una part molt important dels treballadors d'aquesta fàbrica són immigrants -en concret d'orígen etíop- un sector on Sanders també triomfa.

Si bé el caucus d'Ottumwa ha estat el primer a l'estat d'Iowa, el primer caucus dels procés sencer d'elecció d'Iowa ha estat a Tbilisi, Georgia. Els resultats d'aquest caucus de tres persones serà anunciat el dilluns a la nit.