L'ex-congressista per Maryland John Delaney ha suspès la seva campanya per esdevenir el candidat del Partit Demòcrata uns dies abans que tinguin lloc les primàries a Iowa, el primer estat a participar-hi.

Delaney ha declarat que les dades internes de la seva campanya indicaven que no gaudia de suficient suport per arribar al 15% requerit a Iowa per aconseguir delegats.

En una entrevista a la CNN, ha assegurat que no donaria suport públic a cap altre candidat però animava els seus seguidors a votar per altres candidats de perfil moderat.

Des de l'inici de la seva candidatura, anunciada prematurament el 2017, Delaney ha tingut problemes per passar del 1% a les enquestes. Aquesta baixa intenció de vot, sumat a un deute de campanya de 10 milions de dòlars, ha estat una de les causes de la retirada de la seva candidatura.

Delaney era considerat el candidat més moderat de tot l'arc de candidats d'aquestes primàries. Sempre havia estat molt crític amb mesures de l'ala més d'esquerres del partit, com ara el "Medicare for All" o la gratuïtat de la universitat.