Queden pocs dies per Iowa, i la pujada de Bernie Sanders a les enquestes sembla no tenir aturador. Tot i les seves bones xifres, no sembla que tots els membres del seu partit estiguin igual d'entusiasmats del que les recents enquestes han reflectit.

Democratic Majority for Israel, un grup que treballa per augmentar el suport a l'estat d'Israel entre el partit, ha preparat un anunci on s'ataca Sanders per la seva falta d'electabilitat. S'acusa el senador de no ser un candidat capaç de guanyar Trump degut al seus problemes de salut amb el cor, i per la seva ideologista extremista socialista. El grup sionista i el seus aliats també tenen una gran preocupació per l'efecte que podria tenir una presidència de Sanders en les relacions entre Israel i Estats Units.

L'anunci contra Sanders i la seva campanya s'enmarca en un context de creixent preocupació, en els sector més moderats del Partit Demòcrata, per la possibilitat d'una victòria de l'actual senador. Algunes enquestes ja el situen en primer lloc a Iowa i New Hampshire, els primers estats en votar la nominació.

Molts demòcrates moderats creuen que el moment d'aturar el creixement de Sanders és ara quan encara ens trobem en els inicis del procés de primàries. Temen que sigui massa tard triguen a actuar, i la victòria de Sanders suposi una divisió del Partit.

La tàctica de l'equip de Sanders ha estat l'habitual en moltes campanyes quan reben atacs en forma d'anunci televisiu: destacar els atacs contra el seu candidat per augmentar el trànsit a la seva pàgina web i recaptar més donacions.

Segons la pròpia campanya, i abans que l'anunci comenci a emetre's per televisió, ja haurien recaptat 1,3 milions de dòlars.