Després que la primera fase del procés d'impeachment es culminés ahir amb els Demòcrates aprovant els dos articles a la Cambra de Representants, el següent pas per a la destitució de Trump és el Senat.

Aquesta és una fase que els senadors republicans -en principi- tenen controlada per evitar la culminació del procés d'impeachment i la destitució del President. Només hi ha una cosa que posa la por al cos als senadors del Partit Republicà: el mateix President i el seu ús de Twitter.

L'estratègia del grup de senadors republicans és convèncer els senadors indecisos i aconseguir un suport unànime del partit a la cambra, però aquest objectiu es podria veure afectat degut al moment històric i als canvis tecnològics de la nostra era. Serà el primer cop que successeix un procés d'impeachment en plena era de les xarxes socials, i en les que el president pot comentar en directe el procés mentre els senadors romanen tancats dins el Senat.

Diversos senadors ja han deixat clara la seva posició en aquest sentit. Lindsey Graham, un dels polítics republicans més veterans i influent en el Senat, ha declarat que Trump "ha de ser respectuós amb el procés. Es pot defensar a si mateix, té dret a expressar les seves diferències, però si jo fos ell... mantindria un perfil baix".

La posició del Partit Republicà es podria resumir amb la frase que ha dit la també senadora republicana Shelley Moore: "Tuita menys, i somriu més", en clara referència a una de les línies del famós musical Hamilton.