El paper del socialisme als Estats Units ha fet un canvi significatiu en els últims anys. L'aparició de candidats rellevants que es defineixen com a socialites o socialdemòcrates ha facilitat la normalització del terme.

Segons l'enquesta realitzada per Fox News, el 31% dels votants té una visió favorable del socialisme. Sis punts més respecte l'última enquesta del febrer, i la primera en la que es va incloure aquesta pregunta.

Ara bé, el sistema capitalista segueix gaudint del suport de la majoria dels votants americans amb un 57%, mentre que un 27% el considera negatiu. Uns resultats pràcticament idèntics als del febrer.

Entre els demòcrates, el suport al socialisme ha pujat 8 punts i es posiciona -amb el 51%- al mateix nivell que el capitalisme dins del Partit Demòcrata.

Mentrestant, entre els republicans només un 14% d'ells té una idea favorable del socialisme. El 78% en té una visió negativa.

Fora de l'àmbit dels partits, els homes (+14), els votants negres (+13) i els que s'autodenominen "molt liberals" (+12) són els grups on més creix el socialisme.

Per contra, el capitalisme gaudeix d'ampli suport entre els "molt conservadors" (72%), els homes (70%), els baby boomers (63%) i entre la Generació X (59%).