Segons fonts d'alts càrrecs del Partit Republicà, Jeff Van Drew, representant del 2n districte de New Jersey, va acordar en una reunió amb Trump el passat divendres la decisió de canviar de partit polític.

Van Drew ha estat un dels pocs demòcrates que s'havia mostrat contrari a l'intent d'impeachment, del seu propi partit, contra Trump. El demòcrata ha defensat que el procés d'impeachment només provocarà divisió al país, i que seria millor deixar que els votants decideixin el futur del president.

Una de les altres raons que pot haver portat Van Drew a prendre aquesta decisió és el perfil del districte que representa. Un territori on Trump va guanyar el 2016 i on el seient que ara ocupa Van Drew va ser republicà durant gairebé dues dècades.

Més enllà d'aquesta decisió, els demòcrates de la Cambra de Representants esperen aprovar dos articles d'impeachment contra Trump, en què s'acusa el president d'abusar dels seus poders presidencials i d'obstrucció del Congrés.