El sonor fracàs del Partit Laborista britànic, sota el lideratge de Jeremy Corbyn, ha fet saltar les alarmes en els sectors més centristes del Partit Demòcrata.

En un acte per recaptar fons a San Francisco, l'exvicepresident Biden va afirmar el següent: "Mireu què ha passat quan els laboristes es mouen tant a l'esquerra".

La visió de Biden és compartida per persones importants dels sectors moderats. Una d'elles és Al From, fundador del Democratic Leadership Council, un grup que va participar activament a escollir Bill Clinton com a líder i a reviure el partit des del centre de l'espectre polític. Segons From, "sembla que la lliçó de Gran Bretanya és que un cop surts de la via per anar massa a l'esquerra, la gent no et voldrà".

"És important que els demòcrates deixin clar que aquestes eleccions són un referèndum sobre Trump, i no permetre que l'elecció del nostre candidat converteixi les eleccions en un referèndum sobre el nostre candidat".

Mike Bloomberg, l'exalcalde de Nova York i un dels últims candidats a entrar a la cursa presidencial, també ha qualificat de "clar avís" la derrota de Corbyn.

John Delaney, un altre aspirant centrista a les primàries demòcrates, ha descrit la victòria de Boris Johnson com una "advertència".

Delaney va afegir que "Johnson ha demostrat que el votant mitjà no abraçarà una política econòmica extremista simplement perquè no els agrada el líder de l'altre partit".

Les diferències entre els sectors progressistes i els moderats entorn als significats del resultat de les eleccions britàniques, posen en evidència les diferències entre les dues ànimes del partit i la batalla que s'esta lliurant en el procés de primàries que acabarà definint el partit.