Acostuma a ser tradició que el partit permeti al president que busca la reelecció fer-ho sense gaires problemes, i que aconseguir la nominació per a tornar a ser el candidat sigui un pur tràmit.

En aquest cas, si acaba sent un tràmit no serà perquè el president que busca la reelecció no hagi tingut rivals, sinó perquè aquests no han estat capaços de fer-li ombra.

És sabut que dins del Partit Republicà no tothom està conforme amb el to de Trump ni amb les seves polítiques, però només tres candidats de menor rang s'han atrevit a plantar-li cara en unes primàries.

El primer és Bill Weld, de to moderat, liberal en economia i progressista en assumptes socials com l'avortament, el feminisme o el canvi climàtic. Va ser governador republicà de Massachussetts des del 1991 fins el 1997, i candidat a vicepresident en el tiquet que compartia amb Gary Johnson del Libertarian Party a les passades eleccions presidencials de 2016.

El segon rival de Trump és Joe Walsh, exvotant de Trump i presentador d'un programa de ràdio de línia dura conservadora. Anteriorment, Walsh havia estat membre de la Cambra de Representants en nom del 8è districte d'Illinois. A diferència de Weld, la seva proposta política és molt més conservadora. Va guanyar protagonisme dins del Tea Party tenint un discurs molt dur contra Obama, dur en immigració i contundent en no ampliar el deute públic ni en apujar els impostos.

El tercer en discòrdia és Mark Sanford, l'exgovernador de Carolina del Sud, de qui ja vam parlar en el seu moment a 2020.cat i que sembla no aixecar cap a les primàries.