La senadora i exfiscal de Califòrnia va comunicar el passat dijous al seu equip i seguidors que havia decidit abandonar la seva candidatura a la nominació demòcrata.

En el mail enviat, Harris justificava la seva decisió degut a la falta de fons: "No sóc milionària. No puc finançar la meva pròpia campanya. A mesura que avançava, ha estat més i més difícil aconseguir els diners necessaris per competir".

En el moment d'entrar a la cursa presidencial, la senadora era considerarada una promesa del partit. Representava el sector més jove i aquells nous votants que havien entrat al partit els darrers anys. El dur interrogatori -entorn a l'impeachment- que va fer a l'administració Trump en les sessions del Senat la va convertir en una de les personalitats més importants del Congrés.

Si bé Harris va tenir un bon inici, i va aconseguir robar votant moderat a Biden, pujar a les enquestes i augmentar la recaptació; no ha aconseguit mantenir les bones xifres. El mal estat de la seva campanya va provocar que el seu equip decidís volcar tots els esforços a guanyar Iowa, però l'entrada de Mike Bloomberg a les primàries i els milionaris anuncis que té previst per Iowa han provocat que Harris i el seu equip consideri que les dificultats per destacar el seu missatge era impossible.