Elizabeth Warren, la senadora de Massachussetts, ha decidit canviar la seva estratègia. Fins ara la senadora havia mantingut una actitud cordial amb la resta de rivals, però ahir va decidir atacar Pete Buttigieg.

Després del discurs al Comité Nacional Demòcrata a Boston, Warren va demanar a "l'alcalde Pete" que permeti a la premsa accedir a les seves reunions amb els grans donants. "Crec que els votants volen saber si hi ha un possible conflicte d'interessos", va afegir Warren.

La portaveu de la campanya de Buttigieg no va trigar a respondre Warren a través d'un tuit: "Si Warren vol parlar de transparència, podria començar fent pública la seves declaracions de renda de les últimes dècades que està amagant".

Warren no només s'ha limitat a parlar de Buttigieg i les seves relacions amb els grans donants del partit, un camp en que l'alcalde de South Bend ha tingut molt d'èxit; sinó que també ha dedicat unes paraules al recent rival demòcrata Mike Bloomberg.

Aprofitant la sortida de Harris de la cursa presidencial, en gran part per l'entrada de Bloomberg i la seva enorme potència econòmica, Warren ha denunciat que "dones com Harris es veuen obligades a abandonar la cursa presidencial mentre que hi ha bilionaris que poden comprar la seva entrada".

Segons Warren, l'exalcalde de Nova York s'està saltant una part fonamental del procés democràtic com és donar la mà a la gent i escoltar de forma directa les seves preocupacions.

Durant unes setmanes Warren havia estat liderant les enquestes de les primàries, però recentment ha tornat a posicionar-se en segon lloc amb Biden al capdavant.