Qui va ser alcalde de la ciutat de Nova York entre 2002 i 2013, Michael Bloomberg, ha estat des de fa mesos interessat a entrar a les primàries demòcrates i enfrontar-se a Donald Trump, que es presenta a la reelecció pels republicans.

Bloomberg, que té 77 anys, acaba així amb especulacions sobre la seva candidatura i suposa ja un perill pels altres candidats blaus, alguns dels quals porten mesos dins la carrera presidencial. L'ara candidat va preferir no presentar-se, argumentant que Biden representava el seu espai de centrista i no faria falta entrar-hi sempre que hi hagués un clar lideratge en defensa de les seves idees moderades.

Les reaccions a la seva entrada en escena no s'han fet esperar massa. Mentres Biden s'ha mostrat receptiu i rep amb els braços oberts la competència, altres candidats més progressistes, com Warren i Sanders, han defensat les seves estratègies al voltant de campanyes "grass-roots", de base social i que funcionen gràcies a les donacions d'individuals, afegint que "unes eleccions no es poden comprar".

La campanya s'erigeix sobre el missatge "Mike Bloomberg 2020, Rebuild America", i l'equip del magnat ja ha publicat el primer anunci televisat, que compta amb un pressupost de $34 milions, per la primera setmana només. Tot i la gran injecció de capital, les normatives per participar als debats l'exclouen, al menys dels propers, doncs pel poc temps que té la campanya no compta amb el suport o donacions necessàries. Tampoc les suficients enquestes  l'avalen, doncs les poques que l'inclouen el situen entre l'1% i el 2%.

El vídeo promocional del compte de campanya del ja candidat Bloomberg el presenta com un treballador humil de classe mitja que sempre ha estat lluitant, tot i que no fes falta, pels ciutadans dels Estats Units, ja fos d'alcalde o d'activista contra l'ús d'armes de foc al país.

Anunci de campanya de Bloomberg

Bloomberg ha anunciat que no té cap intenció de percebre un sou si és elegit president, com tampoc cap tipus de donacions a la seva campanya.