Va ser un dels primers demòcrates a obtenir atenció mediàtica, és el més jove dels que encara queden, va servir a l'exèrcit i és alcalde de South Bend, a Indiana, des de 2012. El moderat Pete Buttigieg ha estat sempre present i gaudint de bons números a les primàries blaves, però sembla que la seva sort està millorant encara més.

Fa uns dies una enquesta a Iowa, el primer estat on es farà una votació oficial de candidats demòcrates, el situava al capdavant de la llista amb el 22% dels vots, mentres l'exvicepresident i, de moment, front-runner Joe Biden cau a la segona posició amb un 19%. Warren i Sanders, els altres candidats amb dos dígits, no passen de 18% i 13%, respectivament.

Dins la mateixa línia, CNN va publicar una enquesta amb encara més avantatge a Buttigieg, amb un 25%. Els altres candidats queden per sota els números de Warren, senadora per Massachussets que va obtenir l'avantatge nacional a algunes enquestes, superant Biden.

La seva veu greu, expressions calmades i una actitud severa, sense despentinar-se ni enfadar-se als debats, han ajudat a millorar les intencions del seu equip d'ensenyar un presidenciable que actua com el futur president, si així ho volen els votants.

Podeu veure les intervencions de Pete Buttigieg a l'últim debat demòcrata

On "Boot-edge-edge" fa fallida és entre els votants negres, on alguns mitjans li adjudiquen un 0% de suport. L'alcalde té una gran fama, cada cop creixent, al feu tecnològic dels Estats Units, a Silicon Valley, CA. Les tecnològiques i les grans empreses de Wall Street que busquen posar un moderat a la Casa Blanca, i més si és jove i de bon veure, han trobat en el candidat un valor que no volen deixar anar així com així.

Buttigieg, qui és també el primer candidat obertament homosexual del partit, ha tractat de mantenir el momentum inicial de la seva candidatura presidencial, buscant projectar una imatge de joventut i moderació, intentant agradar a un públic que, desgraciadament per ell, no varia massa de color de pell.