El president dels Estats Units, Donald Trump, es troba, des que va guanyar les eleccions el mes de Novembre de 2016, envoltat d'escàndols d'ingerències als comicis i altres acusacions que posen en dubte la seva legitimitat de seguir al capdavant de la nació.

El "Chairman" de la Comissió d'Intel·ligència de la cambra que està duent a terme els procediments d'impeachment contra el president nord-americà, Adam Schiff, ha estat al capdavant de les successives interrogacions a diferents oficials del govern federal i d'altres persones convocades per la cambra baixa, considerades testimonis crucials per la investigació.

Aquest passat dimecres, la comissió va iniciar formalment l'etapa d'interrogacions amb 2 oficials del departament d'Estat, l'actual ambaixador a Ucraïna, Bill Taylor, i George Kent, el sotssecretari adjunt d’afers europeus i euroasiàtics pel govern federal.

Jim Lo Scalzo / Pool via Getty Images

Les seves declaracions van involucrar el president dels Estats Units, doncs Taylor descrivia com un treballador de la seva oficina va sentir Trump "interessar-se per com anaven les investigacions". Tot i que la vinculació és directa, no deixa de ser una informació que ha arribat a la cambra baixa després de passar per 3 persones, sent aquest el gran argument dels republicans, defensant la poca seriositat dels demòcrates. David Nunes i un company seu de la comissió, el també republicà Jim Jordan, han assegurat que el que havien sentit dir i declarat els 2 testimonis de dimecres "no havia passat mai".

Podeu veure la primera jornada a través del canal de CNN a Youtube

El divendres es va basar en la testificació de l'ex ambaixadora a Ucraïna Marie Yovanovitch, qui va assegurar una voluntat de Trump i part del seu equip a condicionar l'ajuda dels EUA al govern Ucraïnès a interessos polítics i personals de Trump.

La sorpresa de la jornada es va donar quan el president Trump va intervenir, via Twitter, a la sessió, mencionant passades actuacions de Yovanovitch.

Les reaccions a les piulades del president es van extrapolar a la mateixa sessió de la cambra, on els demòcrates van acusar Trump de voler intimidar la persona citada com testimoni, Marie Yovanovitch.

Podeu veure la segona jornada a través del canal de CNN a Youtube