El dia 15 es va celebrar un nou debat dels demòcrates, que va tenir un nou factor a tenir en compte. Joe Biden no va ser el centre d'atenció, va ser la senadora Elizabeth Warren, que ha emergit com a "frontrunner" dels blaus amb les enquestes a favor.

Guanyadors

Bernie Sanders: Aquests passats dies semblava que el senador per Vermont es precipitava al buit, amb números cada cop més baixos i una salut que preocupava els seus seguidors. Però res més lluny de la gran habilitat que va tenir Sanders, quan va debatre amb la seva habitual manera de ser i la seva dialèctica, característica i, dimarts, més cohesionada. Les seves propostes, llargament conegudes, van ser complementades amb més explicacions i dades que en passats debats, si bé amb un posat més calmat.

Andrew Yang: Tot i ser conegut per la seva proposta estrella de $1,000 al mes per cada ciutadà dels Estats Units, Yang va destacar la necessitat d'ampliar el debat a realitzar propostes efectives i lluitar per resoldre els problemes dels nord-americans, més enllà d'atacar Trump.

Amy Klobuchar: Va fer la sorpresa de la seva carrera presidencial, destacant a un moment del debat. Va retreure a Warren que no era l'única candidata amb mesures per pujar els impostos als més rics i fer desaparèixer els bilionaris. La resta d'oportunitats en què va tenir la paraula, la senadora de Minnesota va tornar a caure en la monotoneiatat i un llenguatge no-verbal completament sec i desinteressat.

Kamala Harris: La campanya de Harris va tenir un gran "boost" després del primer debat, quan va deixar en fora de joc l'ex-vicepresident Biden, i va anar desinflant-se fins ara. La senadora necessitava un moment on brillar i, tot i que no va destacar, va saber moure's en un debat on tots volen agradar. Harris va voler diferenciar-se de la resta, defensant especialment el dret a l'avort de les dones.

Empat

Cory Brooker: Brooker mai va tenir cap oportunitat real a la campanya, però no ha volgut desanimar-se per això. Tot i alguna bona actuació, el senador de New Jersey no ha pogut protagonitzar cap bon episodi en un debat, i aquest no ha estat excepció. No podem destacar cap moment rellevant.

Pete Buttigieg: L'alcalde de South Bend va deixar patent la seva implicació i empatisme amb les tropes dels Estats Units a Síria, però la seva confrontació amb Tulsi Gabbard i l'obvi atac a Warren van fer desinflar el que era una promesa neutra i revolucionadora al partit. Va mantenir, això sí, la postura que el defineix i va decorar la seva oratòria amb més dades i arguments.

Beto O'Rourke: Es va coronar a l'anterior debat com el millor candidat, i el cert és que Beto és un orador nat i la passió amb la que transmet el missatge és inspiradora. Ara bé, la de dimarts no va ser una gran posada en escena, i la passivitat de l'ex-congressista va ser present en tot moment.

Perdedors:

Joe Biden: Tots el veiem com el presidenciable demòcrata de 2020, potser ja no tant. La seva pèrdua del lideratge va restar evident davant una creixent Warren que intimidava i el maneig del cas d'Ucraïna amb el seu fill gran, Hunter, no van ajudar a poder enlairar massa els números de l'ex-Vicepresident d'Obama.

Julián Castro: Mai ha estat un dels preferits per la nominació, però sempre ha estat als debats donant, sovint, guerra (demaneu-li a Biden). Castro va basar la seva intervenció en les víctimes dels atacs amb armes de foc i, com els altres, va recriminar a Trump el seu ús "irresponsable" de les tropes a Síria. No va poder brillar.

Tulsi Gabbard: La veterana i congressista Hawaiiana va poder entrar al focus del debat amb "Mayor Pete" de la mà, però no amistosament. Van diferir en estratègies amb les tropes contra l'Estat Islàmic. Poc després va distanciar-se dels altres candidats adoptant una agenda més moderada, amb alguna versemblança republicana. Fins i tot va atacar els moderadors i organitzadors del debat (The New York Times i CNN) per insinuar que fos una operativa Russa.

Tom Steyer: El gran desconegut de tota la campanya, si més no dels que queden, és l'únic bilionari dels demòcrates, Steyer va semblar que tingués una oportunitat al debat quan Elizabeth Warren va deixar anar les seves mesures anti-bilionaris, però no va saber pujar-se al carro per la resta del debat.