Es preveu que la Cambra de Representants voti, eventualment i a favor, la destitució de Donald Trump del seu càrrec, doncs hi ha una majoria demòcrata suficient que dona suport a l’impeachment del President nord-americà. Però igual o més probable és, a hores d’ara, que el Senat no ratifiqui la decisió i, per tant, exoneri el President de qualsevol delicte.

En tot cas, i suposant que com a mínim 2/3 del Senat aprovessin la destitució de Trump, aquest ja no seria l’inquilí de la Casa Blanca i l’actual Vicepresident, Mike Pence, seuria al despatx Oval.

Segons una enquesta realitzada per NBC News i el Wall Street Journal, un 55% dels ciutadans dels Estats Units estarien a favor d'iniciar els procediments per a l'impeachment a Trump.

Serien molts els ciutadans que es preguntarien “I ara què?”. Els republicans, sobretot, però també el conjunt de ciutadans veurien el seu líder, legítimament elegit per les urnes, fora del càrrec que havien decidit d’atorgar-li per 4 anys. Sense tenir en compte les consideracions individuals sobre les acusacions al President, és clar.

És una situació tan perillosa com sense precedents, i els demòcrates no saben exactament què guanyarien a canvi, més enllà del simbolisme de l'actuació. Trump potser tractaria de fer una campanya de retorn i reelecció, tot i sabent que la Constitució no permet tornar a ser elegit per ocupar cap càrrec públic un cop destituït. Els republicans canviarien la frase “Witch Hunt” per “Cop d’Estat” i els demòcrates no tindrien un rival clar a qui atacar a la Casa Blanca. Ningú no sap què passarà si, finalment, es destituís el 45è President dels Estats Units, però el que sí es pot intuir és una divisió al Partit Republicà entre els qui donarien suport a un candidat alternatiu, com pot ser Mike Pence, i aquells, fidels a Trump, que estarien disposats fins i tot a trencar els límits de la Constitució per reelegir el seu President legítim.