L'exvicepresident Joe Biden ha anat més lluny que mai en la seva posició sobre el procés d'investigació a Donald Trump sobre les seves suposades pressions a Ucraïna contra un rival polític.

Biden ha declarat que "Donald Trump ha violat el seu compromís amb el càrrec, ha traït la seva nació i ha comès actes que són motiu d'un impeachment".

Sobre les atacs de Trump a ell i al seu fill, Biden ha afirmat que la motivació és política i reflecteix el seu nerviosisme davant d'un eventual combat electoral entre ells dos.

"Trump ho ha fet, perquè com fan tots els gallets que he conegut o tots sobre els que hem pogut llegir als llibres d'història, és bàsicament un covard... Té simplement por de la contundència amb que el derrotaré el proper novembre. Amics, m'ha posat a mi i a la meva família a la diana de les seves mentides, les seves distorsions i les seves calúmnies", ha dit Biden.

Trump, a través de twitter, ha respost que "és patètic que el dormilega Joe Biden, qui juntament amb el seu fill Hunter, i en detriment del contribuent americà, ha estafat com a mínim a dos països demanant el meu impeachment -i jo no he fet res dolent. La campanya en declivi del Joe no li ha donat una altra opció!".

Biden va respondre ràpidament amb un altre tuit: "Gràcies per seguir-nos. Para de bloquejar el Congrés. Honora el teu jurament. Respecta la Constitució. I parlant sobre contribuents, jo he publicat la meva declaració de la renda dels últims 21 anys. I tu?".