El candidat a la nominació demòcrata va ser operat d’urgència per una obstrucció arterial ahir a la nit. Segons va declarar el seu assesor en cap, Jeff Weaver, Sanders es va queixar d'un "malestar al pit" en acabar un acte a Las Vegas, Nevada i va ser hospitalitzat en un centre de la mateixa localitat. Les proves mèdiques posteriors van dictaminar que el senador tenia un blocatge en una artèria, i l'equip mèdic va procedir a insertar-li dos stents o tubs de ferro per solucionar el blocatge.

D'acord amb el seu equip de campanya, el presidenciable es troba en "xerrant i en bon esperit", i s'espera que retorni a l'activitat política en pocs dies. Malgrat ser el candidat amb més edat, el senador per Vermont és un dels més actius de les primàries demòcrates. Aquest dimecres ja tenia programats tres actes, i una desena més durant la resta de la setmana.

En fer-se públic l'estat de salut de Sanders, aquest ha rebut un allau de suport per part de la seva base, així com de la resta de candidats demòcrates i d'altres figures polítiques nord-americanes:

La seva elevada edat, i el fet que ja hagi hagut de cancel·lar altres actes per motius de salut, projecta una ombra sobre la seva candidatura a la Casa Blanca. No és pas l'únic candidat que s'enfronta a crítiques per la seva edat: Sanders, Warren i Biden són els tres més grans que Donald Trump, i aquest ja ostenta el rècord d'edat d'entre els 45 presidents que han tingut els EUA.