"És molt clar que no és el meu moment". El progressista Bill de Blasio ha anunciat avui que renuncia a seguir optant per la nominació demòcrata del 2020. La campanya de l'alcalde de Nova York havia fet aigües des del primer dia. Amb prou feines ha passat mai de l'1% a les enquestes. No poder accedir al tercer debat per falta de suport va ser l'estocada final.

De Blasio es retira de la carrera, però no deixarà de fomentar les idees que creu que ha ajudat a introduir al debat intern demòcrata. L'excandidat aposta per un discurs més directe, rotund i seductor per a la classe obrera, que a parer seu ja "no se sent representada" pel partit. O parlem als treballadors "des del cor" o Trump revalidarà mandat, ha vingut a dir.

L'alcalde de Nova York ha evitat donar suport explícit a un candidat, malgrat que la majoria de les seves propostes, com el suport al Medicare For All o al Green New Deal, s'ubiquen a l'entorn ideològic dels candidats Bernie Sanders i Elizabeth Warren. De tota manera, recolzarà els candidats que promoguin l'apropament a la classe obrera.

Bill de Blasio continuarà la seva tasca com a alcalde de Nova York, on la seva popularitat va de baixa. La seva campanya va començar amb mal peu pel poc suport que tenia entre els novaiorquesos, que li demanaven que estigués per la ciutat. El president Donald Trump, de fet, n'ha fet befa en un tuit: "Nova York està devastada, [Bill de Blasio] torna a casa!"