Mark Sanford, congressista i exgovernador de Carolina del Sud, ha decidit llençar una candidatura per enfrontar-se a Donald Trump. Al programa Fox News Sunday, ha declarat: "Soc aquí per dir-vos que tinc intenció d'entrar [a la carrera presidencial]. És el començament d'un llarg camí."

En ser preguntat sobre la seva decisió d'intentar arrebassar-li la nominació a un candidat popular dins del partit com Trump, Sanford ha dit: "Crec que hem de tenir una conversa sobre què vol dir ser republicà. Crec que hem perdut l'essència del Partit Republicà."

En un tuit ha donat més detalls de les raons que l'han portat a participar a les primàries republicanes de 2020: "S'acosta una tempesta de què no estem parlant i és que, com a país, som fiscalment més vulnerables que no ho hem estat mai des de l'inici de la nostra Nació i la Guerra Civil. Som en el curs d'una col·lisió amb la realitat financera."

A la seva pàgina web, Sanford afirma que el país va en la direcció equivocada i que "ningú està liderant a Washington". També ha afegit que "ens encaminem cap a una de les crisis financeres més predictibles en tota la història del país".

La vida política de Sanford ha estat molt marcada perquè va desaparèixer durant una setmana quan era governador. Sanford havia viatjat secretament a l'Argentina, on mantenia una relació extramatrimonial, que finalment va acabar confessant. Tanmateix, va acabar el seu mandat normalment i, dos anys després, va ser elegit com a representant al Congrés.

En resposta a l'anunci de Sanford de presentar-se a les primàries republicanes, el director de comunicacions de la campanya de Trump ha qualificat la notícia d'"irrellevant".